Jak si žiju - výlet

Můj drahý vymyslel pro naši rodinu další výlet. Tentokrát jsme se vydali na Petřín.

Protože jsme malinko pohodlní a taky proto, že jsem si vzala boty s podpatkem jsme si vyjeli autem až nahoru na Strahov. Lanovka je mimo provoz a pěšky se nám moc nechtělo. 

V plánu byla hlavně rozhledna, ale po ránu byla u pokladny taková fronta, že jsme první navštívili zrcadlové bludiště. A rozhodně jsme nelitovali. 


Právě teď učím žáky princip zrcadel. Samozřejmě, že jsem hned použila ve výkladu zrcadlové bludiště. Většina žáků ho už navštívila a tak aspoň věděli o čem mluvím.

Pak už nám nic nebránilo ve vyšlapání nekonečného počtu schodů až na vrchol rozhledny. Musím se přiznat, že jsem funěla jak lokomotiva. Na své fyzické kondici musím ještě zapracovat.


Každopádně výhled stál za tu námahu. Byla trochu mlha, na vrcholu bylo přeturistováno, ale výhled vše vynahradil.


Praha je stejně krásné město.

Ještě se nám nechtělo jít domů a tak jsme nakoukli do blízké hvězdárny. Byli jsme nadšení. Prohlídli jsme si meteority, popis planet, historii dobývání vesmíru, mapu hvězd, model černé díry - bylo toho vážně moc a tak není divu, že jsme tam strávili nejvíc času. Hodně se nám líbila váha, na kterou když se postavíte, zjistíte kolik by jste vážili na různých planetách.

Nakonec nám otevřeli kopule a my jsme pozorovali Slunce a druhým dalekohledem Venuši. Musím říct, že na mě udělali dojem už jen otevřením a natočením kopule.



Vyfotili jsme oba dalekohledy.

Nakonec jsme dostali úplný výklad hvězdného nebe a souhvězdí. Tak se nám to líbilo, že jsme si koupili otočnou mapu hvězdné oblohy. Máme doma astronomický dalekohled, tak budeme pozorovat  hvězdy i z našeho dvorku.

Samozřejmě jsme si koupili i pár pohledů. Měli jich tam tolik.







Zas jeden vydařený víkend. A co vy, kam jezdíte? Můžete nás inspirovat.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kouzelné tenisky mého kamaráda Percyho

Oldřich z Chlumu román a skutečnost

Kluk na větvi