Vysoká hra


Napsala: Kay Hooper
Nakladatelství: Omega
Počet stran: 160

Knihu, Vysoká hra, jsem si vybrala hlavně kvůli její anotaci. Kniha slibovala příběh o zradě a druhé šanci milenců - dvou agentů. Ona krásná a chytrá žena, on především silný a vznětlivý muž. V pozadí příběhu jsem se těšila na napětí v podobě tajné mise, kterou oba plní. Knihu napsala Kay Hooper- velmi úspěšná autorka bestsellerů New York Times. 

Katrina Keller je školená agentka pracující pro Američany.  Ve svém srdci skrývá zklamání, které ji způsobila láska. Právě pracuje na tajné misi v zábavném parku. A právě díky plnění úkolu se potká s mužem, který ji před lety zlomil srdce. Kvůli nedorozumění ji Skye Prescott opustil, jenže i po letech je přitažlivost mezi nimi stále velmi silná. Oba se zprvu pokoušejí držet si od sebe odstup, ale nedokáží to. Jejich minulost je stále ovlivňuje. 

Katrině se zatajil dech a celá se zatřásla teplem.Před šesti lety s city mezi nimi nezápasila, a tak tuhle jeho stránku nikdy nepoznala. Jeho náruživost byla zřetelná, natahovala se po ní, přitahovala ji. Byl nedočkavý, trochu tvrdý, téměř až primitivní. Toužil pro ní a nebyl připravený čekat o moc déle. 


Autorka vsadila na kombinaci románu pro ženy a erotického románu. Napětí spojeného s riskantní práci agentů je v knize jen pomálu. Nejvíc prostoru, v této útlé knížce, dostalo sbližování dvou hlavních postav. Že se toto sbližování odehrává zejména v soukromí na hotelovém pokoji je zcela typické pro tento žánr. Bohužel velmi málo se soustředíme na vztahy a osobnosti postav, děj je dost opomíjen. Pokud by jsme vynechali všechny erotické scény, museli bychom v podstatě vynechat víc než polovinu knihy. 

Postavy nedostaly tolik prostoru, aby se s nimi mohl čtenář ztotožnit. Sky je typický svalnatý krasavec. Většinou se nedokáže moc ovládat, dřív jedná než myslí a díky tomu se často dostává do ošemetných situací. Jeho sebestřednost je až zarážející, vše musí být podle něj, city a potřeby druhých neřeší. Katrina má za sebou těžké životní období, kdy se musela vypořádat s fyzickým a hlavně psychickým týráním ve vězení. Myslí si, že už  má vše za sebou, ale po setkání se svou dávnou láskou se jí vzpomínky vrátí. Je dostatečně tvrdohlavá a odměřená, aby dokázala všechny držet v patřičné vzdálenosti. Jediný, na koho tato její obrana neplatí, je Sky. 
Kradmo si ho prohlédla z profilu a najednou se uvnitř podivně zatřásla. Ve tváři měl něco, co tam nikdy předtím neviděla. Něco, co měla téměř strach i popsat. Skoro by přísahala.... Ale to nebylo možné. Panovalo mezi nimi příliš zatrpklosti a bolesti. Šlo mu jen o pomstu. 

Kniha je útlá a děj nevýrazný. V podstatě se nic zásadního nestane. Pokud ale máte rádi erotické napětí mezi postavami, určitě si přijdete na své. Pár klišé se sice autorce do děje zapletlo, ale pokud si chcete jen odpočinout při cestě do práce, není to zásadní překážka. Kniha je součásti několikadílné série, přesto bych od knihy požadovala víc děje a lépe vykreslené postavy.

Za knihu k recenzi moc děkuji nakladatelství Omega a

 knihkupectví Knihy Dobrovský










Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kouzelné tenisky mého kamaráda Percyho

Oldřich z Chlumu román a skutečnost

Kluk na větvi