Jičín - výlet


V čase prázdnin cestujeme po celé republice a naší další zastávkou bylo město Jičín. Jičín najdete v Královéhradeckém kraji v severovýchodních Čechách. 

My máme Jičín nejvíc spojený s pohádkovým Rumcajsem, který žil v lese Řáholci spolu s Mankou a malým Cipískem.  Tato pohádka od Václava Čtvrtka a Radka Pilaře mě v dětství moc bavila a štafetu převzala i moje dcera. 


Jinak je Jičín opravdu krásné město, které stojí za návštěvu. Je v něm plno kaváren a záleží jen na vás, kterou navštívíte. Já, jako milovník kávy, jsem neodolala a výbornou kávu si objednala. 


Vylezli jsme i na rozhlednu na Valdické bráně. Schodů sice bylo trošku víc, ale co by jsme neudělali pro krásný výhled. Navíc ve věži zrovna probíhala výstava loutek. Loutky a pohádky máme rádi. Vyšlo nám i počasí a výhled byl opravdu kouzelný. 






Vyfotila jsem i tzv. čtecí okno. S dcerou se vždy předháníme v tom, která najde nejhezčí místo pro čtení. Vzít si polštář, posadit se na parapet a můžete se začíst třeba do pohádky.


Bylo velké horko a tak se nám líbila fontána. Jednu jsme našli na náměstí, přímo před věží a jednu jsme objevili v zámeckém parku. Tam se nám moc líbilo, je upravený, plný krásných květin a zachovaných hradeb. 





V parku jsme si dali zmrzlinu do kornoutku a studené pití. Odpočinuli jsme si a vyrazili na další cestu za poznáváním krásných míst.







Je pravda, že jsme Rumcajse ani Manku nepotkali. Přesto se nám v Jičíně líbilo. Kafe bylo výborné, dali jsme si pizu a preclík a domů jsme si dovezli lázeňské oplatky.

Komentáře

Tynka_125 píše…
Jičín to je klasika :-) . Bydlíme 20 km od Jičína, takže tam jezdíme několikrát za rok. Český ráj, Prachovské skály, Kost atd. známe už skoro nazpaměť, ale i tak tam pořád rádi jezdíme :-) . Jezdíme po okolí na kole a někdy tu projížďku trochu protáhneme, takže se vracíme domů za světla, tak jsem si vloni konečně koupila na kolo světlo , protože když ho měl jenom manžel, tak to nebylo úplně ono.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kouzelné tenisky mého kamaráda Percyho

Oldřich z Chlumu román a skutečnost

Kluk na větvi